Projectgebied Curange-les-Bains

Curange-les-Bains?

De ruime Demervallei tussen Hasselt en de abdijsite van Herkenrode was ooit dé ontspanningsplek in het groen voor Hasselaars. Dankzij het populaire kanaalzwemmen in Kuringen in de helft van vorige eeuw kreeg deze plek de naam ‘Curange-les-Bains’. Nu vormt het een vergeten groene ruimte zonder uitgesproken identiteit, verscholen achter woonwijken.

Nochtans liggen er hier heel wat mogelijkheden en ambities voor inrichting; een stadsrandbos, een fietsverbinding tussen Hasselt en Herkenrode, ontmoetingsplekken, het versterken van Demervallei en kanaal als natuurverbindingsgebied, het opwaarderen en ontsluiten van historische locaties, de inrichting van Herkenrode als onthaalpunt voor het landschapspark De Wijers,…

De laatste jaren werd al heel wat geïnvesteerd in de restauratie en inrichting van de omgeving van Herkenrode. Toch liggen er nog heel wat uitdagingen. Onder andere door de ligging, gekneld tussen autostrade en kanaal. Samen met buurtbewoners willen we in de toekomst terug dynamiek en identiteit aan dit gebied geven. Op die manier willen we een groene toekomst garanderen voor Curange-les-Bains.