Opening natuurgebied Dauteweyers

29 September, 2019
boomkikker op braamstruik

 

Op zondag 29 september om 14 uur openen we het heringerichte natuurgebied Dauteweyers, een uniek natuurgebied aan de voet van De Wijers. Vanaf 14.30 uur gaan we tijdens een wandeling op zoek naar de boomkikker. Nadien volgt er een receptie. Ook voor de jongste bezoekers zijn er leuke activiteiten.

Locatie: Heidestraat (tussen de vijvers) in Diepenbeek

 

Het voorbije jaar zijn de poelen en vijvers in het natuurgebied Dauteweyers verbeterd. De oevers werden afgeschuind en de bomen rondom gekapt. Hierdoor schijnt er weer zonlicht in het water en wordt het water veel sneller opgewarmd. De werken loonden: de populatie van de boomkikker is effectief toegenomen. Zo zijn er dit voorjaar meer dan 600 roepende mannetjes geteld!

De werken kwamen tot stand met de steun van de Vlaamse Landmaatschappij, gemeente Diepenbeek, Natuurpunt, de provincie Limburg en het Europese Life+-project Green4Grey.

In de toekomst wordt er nog een wandelnetwerk van de Wijers voorzien dat door het gebied van Dautweyers loopt om ook recreanten van buiten de regio aan te trekken.