opening wandelgebied Thor Park

08 Oktober, 2017

Werken buurtpark Schansbroek

De Vlaamse Landmaatschappij voert op dit moment volop werken uit in Schansbroek in het kader van Green4Grey om een buurtpark in te richten. Ook de werknemers van het vlakbij gelegen Thor park kunnen in de toekomst gebruikmaken van de nieuwe inrichting. Bovendien wordt dit buurtpark een startpunt voor wandelingen in de Wijers.

11 wandelroutes op wandelkaart

Vlakbij Schansbroek vind je, op de grens van Genk, As en Opglabbeek, een gebied met bijna alle elementen die de Hoge Kempen zo typisch maken: mijnsteenbergen te midden van heidevelden en dennenbossen, een beekvallei (Stiemerbeek), jeneverbesstruweel (Heiderbos) en landduinen (Klaverberg). Opvallende gebouwen kruiden hier ook het landschap: van de voormalige kinderkolonie in As, tot de steenkoolmijn van Waterschei of de mijnkathedraal van Zwartberg. Geen wonder dat het deel uitmaakt van de UNESCO aanvraag van de Hoge Kempen.

Om dit unieke gebied toegankelijk te maken voor publiek stippelde het Regionaal Landschap Kempen en Maasland 11 nieuwe wandelroutes uit, variërend van 2 tot 16 km. De handige wandelkaart THOR PARK, met meer dan 40 km bewegwijzerde wandelpaden, helpt je op weg en geeft meer info over het gebied.

 

Feestelijke opening met infostand over werken

Op zondag 8 oktober wordt het wandelgebied feestelijk geopend in het Thor Park (startpunt van de wandelroutes). Ook Green4Grey zal hier aanwezig zijn met een infostand over de werken in het buurtpark. Nieuwsgierig geworden? Dan ben je van harte welkom om dit nieuwe wandelgebied in primeur te komen verkennen. De herder stelt zijn schaapjes dan ook aan je voor. Op adem komen en genieten van een lekker drankje kan in het pas vernieuwde hoofdgebouw Thor Central. Daar kan je trouwens ook gratis deelnemen aan een rondleiding met Rangers, telkens om 14 uur, 15 uur en 16 uur.