Feesteljke toelichting over de plannen van site Slagmolen

13 Juni, 2019

Op zaterdag 22 juni zullen de Vlaamse Landmaatschappij en de Stad Genk met de steun van het Europese Life+-project Green4Grey de plannen feestelijk toelichten voor de site van de Slagmolen.

 

​​​​​De eerste fase van de werken in de omgeving van de Slagmolen loopt ten einde. Mede dankzij de steun van Green4Grey brengt de Schabeek nu zuiver water naar het natuurgebied De Maten, een parel binnen De Wijers. Ook kan je voortaan vanuit het centrum van Genk langs de Stiemervallei makkelijk te voet naar de Slagmolen en De Maten.
Eind 2018 werd het herbestemmingsonderzoek voor de Slagmolensite afgerond. Het College van Burgemeester en Schepenen van Genk gaf hierover haar goedkeuring. De eerste stappen in het herbestemmingstraject kunnen dus ook gezet worden.


Graag stellen de stad Genk en de Vlaamse Landmaatschappij de resultaten van beide trajecten voor en werpen we een korte blik op de toekomst. Je bent welkom op de feestelijke toelichting op zaterdag 22 juni om 14 uur in de Slagmolen:
- 14.00 uur: officiële opening met toespraken door schepenen Toon Vandeurzen, Angelo Bruno en Ilse van Dienderen, manager landinrichting en grondenbank, VLM Regio Oost
- 14.20 uur: geleide wandeling langs de uitgevoerde werken door VLM en toelichting van de resultaten van het herbestemmingsonderzoek voor de Slagmolensite door architecte Lotte Luykx
- 16.00 uur: receptie (tot 17.00 uur)


Om ons praktisch te organiseren op het aantal aanwezigen, vragen we jou om je vooraf in te schrijven.

Dit kan tot 17 juni 2019 via e-mail: stiemervallei [at] genk.be​ of telefonisch 089/65 45 85.