groen licht voor nieuwe inrichtingsmaatregelen in Molenbeek-Maalbeek

08 Augustus, 2016
Breugelpark in Molenbeek-Maalbeek

De Vlaamse overheid investeert fors in de kwaliteit van de groene ruimte in Zellik (Asse).

Door de toenemende verstedelijking deint de bebouwde oppervlakte in Vlaanderen verder uit en komt de biodiversiteit onder hoge druk te staan. Vooral in een randstedelijke omgeving als de Vlaamse Rand, waar het platteland aan de stad raakt, zijn groene ruimten van essentieel belang voor de levenskwaliteit en de gezondheid van mens en dier.

 

VLM krijgt nu van de Vlaamse minister van Omgeving, Natuur en Landbouw de opdracht om verder te investeren in het behoud en het herstel van de open groene ruimten in Zellik:

  • het Breughelpark uitbreiden met veiligere oversteekplaatsen en ruimte voor honden
  • de Kortemansstraat verkeersveiliger maken voor fietsers aan Kortemansstraat
  • wandel- en fietsverbindingen aanleggen langs de Molenbeekvallei met voldoende ingerichte rustpunten
  • de Molenbeekvallei inrichten (met onder andere de bouw van een 'samen'tuinhuis als ontmoetingsplek voor buurtbewoners in een ecologische volkstuin (in samenwerking met gemeente Asse, VELT, RL groene corridor en Natuurpunt).

De inrichtingswerken starten in het najaar van 2016. De totale investering bedraagt 660000 euro, waarvan 70% gedragen wordt door de Vlaamse overheid (via landinrichting). De gemeente Asse staat in voor het resterende bedrag. Green4Grey komt hier niet financieel tussen.