Orchideeën- en vlindersafari researchpark Zellik

14 Juni, 2016
Bloemen

Op dinsdag  14 juni organiseerden de Vlaamse Landmaatschappij, Quares en de lokale afdeling van Natuurpunt een natuursafari in het researchpark van Zellik (Asse) om werknemers de natuurpracht rondom hun bedrijven te tonen. Een 25-tal enthousiaste wandelaars namen deel.

De wandeling was voornamelijk gericht op het ontdekken van de verschillende soorten orchideeën die nu in volle bloei staan. Soorten als bijenorchis, de gevlekte orchis en grote keverorchis werden al vlug gespot. Iedereen kent de orchideeën die te koop zijn in de betere bloemenzaak, maar het bestaan van wilde inheemse orchideeën in Vlaanderen was toch een verrassing voor de deelnemers. Nieuwkomer op het researchpark ‘House to Be’ trakteerde nadien op een drankje. Iedereen was het erover eens dat de natuurwandelingen voor herhaling vatbaar zijn.

Quares, de nieuwe parkmanager, zal in samenspraak met de VLM en de lokale vrijwilligers van Natuurpunt een aangepast maaibeheer opstarten. Zo kunnen de aanwezige bedrijven nog lang genieten van de bloemenpracht rond hun bedrijven.